20 April 2011  Toenemende recreatiedrukte bij Reeuwijk en kuifduikers in zomerkleed 18 April 2011 om 7.30 uur. Plas Vrijhoef in Reeuwijk in het vroege ochtendlicht.

Het is zondag18 april 2011. Al heel vroeg opgestaan om de recreatiedruk(te) voor te blijven want het beloofde deze dag prachtig weer te worden. Tot tien uur was het nog aardig rustig maar vanaf dat tijdstip werd het al snel drukker, en na het middaguur kon je over de hoofden van mensen lopen die een rondje surfplas deden of in de Reeuwijkse Hout de hond(en) uitlieten dan wel een wandelingetje maakten. Gelukkig is het alleen op zondag zo druk. Door de weeks is het veel rustiger. 
Wel valt te constateren dat de recreatiedruk de laatste jaren rond de plas Broekvelden en op en rond het gehele Reeuwijkse Plassengebied fors aan het toenemen is. Het wordt steeds drukker met fietsers, zeilers, roeiers, joggers, wandelaars en natuurliefhebbers. Wie in ieder geval  van al die drukte profiteert is de horeca. Bij mooi weer zitten de terrassen barstensvol met mensen die zich met een drankje of een hapje vermaken na een tijdje bezig geweest te zijn met hun wijze van natuurbeleving. 


Een 'paar' grauwe ganzenfamilies met kuikens in de polder Reeuwijk.


Zondag 18 april 2011 om 20.20 uur. Kokmeeuwen op paaltjes in het late avondlicht op plas Broekvelden in Reeuwijk.

 

Kuifduikers in het Reeuwijkse Plassengebied

Ieder voorjaar verblijven er op de plas Broekvelden tussen de geoorde futen wel een of meerdere kuifduikers. Ook dit voorjaar was dat het geval. Twee kuifduikers, w.s. een paartje want ze waren constant samen, hebben een paar weken in april op de plas vertoefd. Het verenkleed zich steeds verder ontwikkelend naar zomerkleed toe.Kuifduiker in zomerkleed.

Paartje kuifduikers in zomerkleed.

Kuifduikers in zomerkleed. De vogels verbleven permanent dicht bij elkaar.

Wilt U meer lezen over kuifduikers op de plas Broekvelden (maar dan vogels in winterkleed) klik
hier 

 

Geoorde futen in het Reeuwijkse Plassengebied

Geoorde futen in zomerkleed.

Dit exemplaar geoorde fuut mist een stukje ondersnavel. De vogel leek er geen last van te hebben.
Wilt U meer lezen over geoorde futen op plas Broekvelden: klik hier 

homepage

nieuwste vertellingen fotoboek landschappen zoeken foto's zoeken op trefwoorden auteur
natuur & landschap Reeuwijkse Plassen weidevogels cultuurhistorie jeugdverhalen