Freek Mayenburg zwerft als Groene Hart kenner en natuurfotograaf graag  door  het Groene Hart van West-Nederland. Met een voorkeur voor de uitgestrekte graslandpolders  rondom de stad Gouda en het Reeuwijkse Plassengebied. In deze omgeving is hij ook geboren en getogen.
Hij wil U graag deelgenoot maken van zijn belevenissen. Natuur, landschap, vogels, cultuur-historie, alles wat de moeite waard is om over te schrijven komt in deze website aan de orde. Ondersteund met veel door de auteur gemaakte foto's.
Ook de rijke cultuurhistorie van het Groene Hart komt op de website ruim aan bod. Met het accent op de  inmiddels zo goed als uit West-Nederland verdwenen kleipijpen- , tegel- en sieraardewerkindustrie.

              


GROENE HART rond GOUDA/REEUWIJK 
op de grens van ZUID-HOLLAND-UTRECHT

De op de website aanwezige teksten en afbeeldingen van Natuur- en Landschapsfoto's zijn eigendom van Freek Mayenburg. Ze mogen op geen enkele wijze zonder schriftelijke toestemming worden gekopieerd, gebruikt of ten toon gesteld.  Voor gebruik van foto's en/of teksten dient U vooraf contact op te nemen.

                                    Freek Mayenburg
                                                   
                    

Fotoapparatuur:
CANON EOS 30D, CANON EOS 40D.
CANON 300 mm EF F/4 ISM met SOLIGOR extender 1.4 PRO.
NIKON Coolpix 4500 met adapter op SWAROVSKI HD60ATS telescoop 20x60.
Sony 30x Optical Zoom DSV-HX60V